Permanente make-up

Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uit zien. Gewone make-up kan aan deze eis niet tegemoet komen. Permanente make-up wel! Bij permanente make-up worden eyeliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ‘s morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind en zelfs als u tijdens een romantische film een traantje wegpinkt, blijft uw permanente make-up altijd op z’n plaats. ‘s Morgens, ‘s middags en ’s avonds altijd een verzorgde uitstraling. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’, want de aangebrachte accenten maken het gezicht sprekend. Doordat u geen make-up meer hoeft aan te brengen bespaart u zich dagelijks veel tijd.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen, zodat u er nog beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

Vakmanschap

Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Wat vakkundigheid betreft bent u bij de Salon 92 specialiste in goede handen. Uw specialiste is opgeleid bij MB Cosmetics , het toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Uw specialiste heeft een intensieve training afgerond waarin alle specialisaties aan bod zijn gekomen. De ervaring van de permanent specialiste en deskundigheid, is uw garantie voor kwaliteit. De manier van werken, de pigmenten en de materialen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van onder andere de GGD en de Voedsel en Waren Autoriteit. Voor de behandeling wordt u allereerst gevraagd om een toestemmingsformulier in te vullen van de GGD. Hier staan een aantal vragen in over uw gezondheid. Wanneer u gezondheidsproblemen heeft of medicaties inneemt, neem dan alvorens contact met ons op.

 

De mogelijkheden van permanente make-up


Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Wenkbrauwen

Heb je geen wenkbrauwen of wil je graag strakke, vollere wenkbrauwen? Wij kunnen je daarmee helpen door permanente make-up te zetten middels de hairstrokes techniek. Bij deze methode worden net-echt-haartjes gecreëerd met een haarfijn naaldje. Wij raden nooit aan hairstrokes in te zetten als vervanging voor make-up. Het doel is om mooie en bovenal natuurlijke wenkbrauwen te zetten, geen heftig opgemaakte look.

 

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling

  • Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim ervoor of erna.
  • Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende twee weken na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.
  • Uv-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor Uv-licht. U mag gedurende twee weken na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen. De behandelde huid blijft ook na de genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je permanente make-up daarom altijd in met zonnebrand crème.
  • De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele dagen. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen. Deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.
    U krijgt een nabehandeling formulier en een verzorgende zalf mee van de specialiste.

Wanneer is permanente make-up niet geschikt? Bij:
– Diabetes ( type 1 of 2 )
– Antibiotica kuren
– Antistollingsmiddelen
– Epilepsie ( licht of zwaar )
– Hemofilie
– Chronische huidziekte
– Contactallergie
– Immuunstoornis
– Hart- of vaatafwijkingen
– Reuma
– Bepaalde acné medicaties
– Huidkanker
– Onder behandeling bent bij een dermatoloog
– Bestralingstherapie of radiotherapie hebt ondergaan
– Op de plek waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen, littekens en  of andere vormen van irritatie bevinden
– Zwangerschap
– Jonger dan 16 jaar
Let op! Als u aan één van deze bovenstaande aan lijdt, raadpleeg uw arts en overleg voor goedkeuring. Wanneer de arts goedkeuring geeft, kan alsnog de behandeling plaatsvinden. Met uitzondering van zwangerschap en als u jonger dan 16 bent, is permanente make-up niet toegestaan volgens de eisen van de GGD .

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen

Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien; voor degenen die een correctie nodig hebben; voor mensen met een allergie bij gewone make-up; voor sportieve mensen.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en invloed van Uv-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Wat als ik het niet mooi zou vinden?

Dit is nog nooit gebeurd. Bij de wenkbrauwen geldt dat deze voorafgaand aan het plaatsen worden voorgetekend. Daarna zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit vele kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren over welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up. Het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint, vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van twee weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de GGD is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

 

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

×